Foto's

Over Alanya

Met zo’n geweldig waterpark bij het hotel zou het zo maar kunnen dat u dagenlang niet weg wilt. Als u echter toch de omgeving gaat verkennen zit u bij het Eftalia Splash Resort ook op de goede plek. Het hotel ligt aan de oostkant van de Turkse Rivièra, een populaire regio voor toeristen van over de hele wereld. Dit gebied is zo populair omdat het een warm klimaat en indrukwekkende natuur combineert met een rijke historie en levendige steden.

Al duizenden jaren lang hebben verschillende beschavingen de Turkse kust bevolkt. Sporen van al deze verschillende culturen zijn terug te vinden in de vele monumenten en musea die de omgeving rijk is. Zo kunt u naar de oude stad Side waar u sporen van de Griekse en Romeinse beschaving kunt vinden. Of naar Alanya om de Rode toren uit de dertiende eeuw te bezichtigen. Dit nationale monument is al eeuwen lang een symbool voor de stad en heeft op veel Turkse bankbiljetten gestaan. In de grote stad Antalya kunt u bouwwerken van de kruisvaarders bezoeken en Ottomaanse moskeeën bewonderen.

U kunt bij Antalya en Alanya ook terecht voor andere activiteiten dan het bezoeken van musea en monumenten. Alanya ligt op slechts 15 kilometer van het resort. In dit havenstadje kunt u de oude haven bezoeken en inkopen doen bij een van de marktjes. ’s Avonds kunt u er terecht voor leuke restaurantjes en barretjes. Antalya ligt 120 kilometer naar het westen en hier kunt u een mooie dagtrip aan besteden. Deze stad is de laatste twee decennia explosief gegroeid maar het oude centrum is prachtig bewaard gebleven. U kunt hier heerlijk dineren en het bruisende nachtleven ontdekken. Onderweg naar Antalya komt u al na drie kwartier langs Manavgat. Deze stad is qua grootte vergelijkbaar met Alanya en is ook de moeite waard om te bezoeken.

Vergelijk Eftalia Splash Resort bij 3 aanbieders Bekijk prijs